Kurczak po tajsku z makaronem razowym
Dzisiaj mam dla Was pyszny przepis na kurczaka po tajsku, smakował tak dobrze, że wyjadałam go prosto z patelni. Z warzyw wybrałam brokuły i pieczarki, niestety nie udało się kupić świeżych kiełków fasolki mung, czy kiełków sojowych, ale myślę, że każde kiełki doskonale komponują się smakowo z resztą składników. Kurczaka po tajsku polecam na obiad i poczęstunek dla gości, będzie smakował z jaśminowym ryżem, makaronem razowym lub ryżowym Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- 350 g makaronu razowego
- 10 dkg. pieczarek obranych i pokrojonych w grube plasterki
- 1/2 brokuła
- 1/2 szkl. orzechów nerkowca
- garść kiełków rzodkiewki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki sosu tabasco ( pasta z chilii )
- 1 łyżeczka żółtego curry
- 1/2 łyżeczki papryki chili
- 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
- 2 łyżki soku z limonki
- 4 łyżki oleju roślinnego