 
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                            
                                     
                                
                                                    
                                                    
                                
  
    
    
  
  
    
    
  
                            
                            
                                
  
    
      
      
    
    
      
      
    
  
                            
                                            
                                            
                            
                                
                                
                            
                        
                                                
        
        
            
            
                                    
                        Składniki
                        na ciasto:
- 250 g mąki pszennej 
- 125 g margaryny Palma z Kruszwicy  
- 1 jajko (65 g)
- 1/2 łyżeczki czarnuszki (1,5 g)
- 1/3 łyżeczki soli (1 g)
na nadzienie:
- 125 g bryndzy
- 125 g szprotek w oleju
- 3 rzodkiewki (40 g)
- 1 jajko (65 g)
- 20 g miękkiego masła
- do smaku: sól, pieprz, chili