Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową

Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową
Zdjęcie - Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kruche babeczki z pastą serowo-brokułową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 250 g brokułów
  • 250 g mielonego twarogu lub serka śmietankowego
  • 75 ml oleju Kujawski lnianego, tłoczonego na zimno
  • 30 g ziaren słonecznika
  • 12 sztuk kruchych wytrawnych spodów do babeczek
  • ⅓ łyżeczki suszonego tymianku
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Brokuły gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Następnie przelewamy zimną wodą i osuszamy.

Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni.Ugotowane i wystudzone brokuły drobno siekamy. Dodajemy twaróg, olej i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.

Na koniec dodajemy ziarna słonecznika.

Spody babeczek wypełniamy przygotowaną pastą.



Liczba porcji: 12

Czas przygotowania: 15 minut 

Kategorie przepisów