Krem z zielonych warzyw i konopi
Zupę przygotowywać można w 15 minut. Krem jest z samych zielonych warzyw:
1-2 łyżki - olej
1 garść - jarmuż
1- garść szpinak
1 szklanka - zielony groszek
1 sztuka - cukinia
1 dymka, ząbek czosnku
mięta - trochę
1/2 opakowania - śmietanka z konopi
4 łyżeczki - nasiona z konopi
pieprz do smaku
skórka z cytryny niewoskowanej
Pokroić dymkę w dość duże kawałki i lekko zacząć podsmażać, w raz z czosnkiem. Dodać pokrojoną cukinię. Wlać wodę i zacząć gotować. Kiedy zawrze dodać szklankę zielonego groszku, garść jarmużu i szpinaku. Gotować 5 minut. Zmiksować. Doprawić skórką z cytryny, nasionami z konopi oraz śmietanką konopną.
Zupę doprawiłam skórką z cytryny, bez której zupa nie miałaby tego "czegoś" ;).