Kotlety z brokułu i ciecierzycy
przepis:
kilka różyczek brokułu (ok. połowy brokułu)
3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 jajko
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
Brokuły ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i drobno posiekać.
Ciecierzycę podusić lub rozdrobnić melakserem.
Brokuł, ciecierzycę i jajko wymieszać, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i bułkę tartą.
Masę wyrobić dokładnie, formować z niej kotleciki.
Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
3/4 szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 jajko
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
2-3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
Brokuły ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i drobno posiekać.
Ciecierzycę podusić lub rozdrobnić melakserem.
Brokuł, ciecierzycę i jajko wymieszać, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i bułkę tartą.
Masę wyrobić dokładnie, formować z niej kotleciki.
Kotleciki obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.