Kotlety drobiowe z kaszą i pieczarkami
- Wynik: 40
- Czas przygotowania: 20minuty
- Czas gotowania: 20minuty
Lekkie, delikatne, po prostu pyszne. Nie mogę się przyznać ile zjadłam tych kotlecików od razu po usmażeniu, ale uwierzcie mi, że trudno było się od nich oderwać.Bardzo polecam:)
Składniki- mięso mielone z indyka lub kurczaka - 500 g
- kasza jaglana - 1/2 szklanki
- pieczarki - 6 szt.
- jajko - 1 szt.
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- czosnek - 2 ząbki
- natka pietruszki - 3 łyżki
- bułka tarta - do obtoczenia
- olej - do smażenia
Kaszę jaglaną ugotować na sypko, wystudzić. Pieczarki zetrzeć na tarce, przesmażyć na łyżce oleju, tak, żeby woda odparowała.
W dużej misce umieścić mięso, kaszę, pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku. Nabierać małe porcję mięsa i formować zgrabne kotleciki. Obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Smacznego:)