Kotleciki z kaszy jaglanej i pieczonego kalafiora
Jakiś czas temu przedstawiłam Wam zupę z pieczonego kalafiora (tutaj zajrzyjcie po przepis). Pieczony kalafior jest genialny - sięgamy po niego co jakiś czas, bo sam w sobie jest również przepyszny. Skropiony oliwą, posypany grubo mieloną solą i upieczony na blaszce jest dużo lżejszy niż taki z podsmażoną bułką tartą.
Tym razem była również zupa, a że kalafior był z tych gigantycznych ostało się też na takie kotleciki...
Kotleciki z kaszy jaglanej i pieczonego kalafiora
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka pieczonego rozdrobnionego kalafiora
- 1 jajko
- opcjonalnie bułka tarta
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
Uformuj niewielkie kotleciki.
Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podaj z sosem czosnkowym lub gęstym jogurtem i świeżymi warzywami. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: