Kotleciki rybne ( z dorsza ) z ryżem - najlepsze!

Kotleciki rybne ( z dorsza ) z ryżem - najlepsze!
Zdjęcie - KOTLECIKI RYBNE  ( z dorsza ) Z RYŻEM - najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kotleciki rybne.

Niesamowicie smaczne, sycące i dzięki dodatkowi sosu ostrygowego – bardzo aromatyczne!

Takie kotleciki są świetnym pomysłem na obiad, ale też jako zamiennik do burgera i wkładka do bułki.

Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają.

Dodatek ryżu sprawia, że sycą na długie godziny.

Świetnym dodatkiem będzie do nich ulubiony sos, np. czosnkowy na bazie jogurtu albo pomidorowy z nutką chili.

Koniecznie wypróbujcie!

Polecam!

Zdjęcie - KOTLECIKI RYBNE  ( z dorsza ) Z RYŻEM - najlepsze! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* filet z dorsza – 300 g
* ugotowany ryż – 100 g
* duże jajko – 1 szt
* szczypiorek -1 pęczek
* mąka pszenna / żytnia – 4 łyżki
* sos ostrygowy – 1 płaska łyżeczka
* sól, pieprz, papryka, chili – do smaku
* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dorsza mielimy, dodajemy ugotowany ryż, jajko, posiekany szczypiorek oraz mąkę.

Doprawiamy do smaku i wszystko razem wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy.

Formujemy kotleciki / klopsiki i zostawiamy na ok. 15 minut w lodówce.

Po tym czasie smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Odsączamy na papierowym ręczniku i zajadamy!

Smacznego!

Kategorie przepisów