Kopytka pietruszkowe z łososiem i koperkowym bulionem

Kopytka pietruszkowe z łososiem i koperkowym bulionem

Uwielbiam zapach świeżego koperku z własnego ogródka!

Połączenie go z wędzonym łososiem tworzy fantastyczną całość, którą zachwycają się nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne kopytka z pietruszką, podane z aromatycznym, koperkowym bulionem i wędzonym łososiem.

Takie danie jest świetnym pomysłem zarówno na lekki obiad, jak i np. na imprezę.

Gwarantuję, że wszyscy będą zachwyceni – nie tylko smakiem , ale i zaskakującym połączeniem.

Robi się je niesamowicie szybko i tak samo szybko znikają!

Ps. ja zawsze biorę dokładkę!

Spróbujcie i Wy!

Polecam!

   Zdjęcie - KOPYTKA PIETRUSZKOWE Z ŁOSOSIEM I KOPERKOWYM BULIONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* ziemniaki – ok. 8 średnich sztuk
* mąka pszenna – ok. 300 g
* jajko – 1 szt
* bulion warzywny – ok. 600 ml
* wędzony łosoś – ok. 50 g
* świeży koperek – 1 pęczek
* świeża pietruszka – 1 pęczek
* sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy,przeciskamy przez praskę.

Do całkowicie wystudzonych dodajemy mąkę, jajko, posiekaną pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku – dokładnie wyrabiamy.

Z ciasta formujemy wałki, odcinamy niewielkie kopytka.

Gotujemy ok. 3-4 minuty we wrzątku.

Ugotowane podajemy na ciepło z bulionem, dużą ilością posiekanego koperku i świeżym, wędzonym łososiem.

Smacznego!

Zdjęcie - KOPYTKA PIETRUSZKOWE Z ŁOSOSIEM I KOPERKOWYM BULIONEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów