Koktajl z truskawkami, maślanką i mango


Łączenie maślanki lub kefiru z owocami to stary jak świat i mądry zwyczaj.
Napój przygotowany na bazie świeżych owoców to nieocenione źródło witamin i minerałów, a dodatek maślanki tylko zwielokratnia wartości odżywcze koktajlu. Całe owoce użyte do napoju to świetne źródło błonnika, który daje uczucie sytości i zaspokaja głód.
Smoothie mleczno-owocowe to smaczne pierwsze śniadanie, podwieczorek lub kolacja.
Idealne na upalne dni, lekkostrawne i odżywcze.
Dodatek mango zadba o super smak i niezwykle aksamitną konsystencję napoju.

1 szklanka maślanki
2 szklanki truskawek
1 banan
1/2 mango
1 cm kawałek imbiru
Wykonanie:
- truskawki dokładnie umyć, najlepiej w mocno ciepłej wodzie, ponieważ lepiej usuwa pozostałości po pestycydach, odszypułkować
- obrać mango, odkroić od pestki
- wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji
- wypić zaraz po przygotowaniu

Opublikuj | Usuń | Spam