Koktajl pomidorowy z miodem
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10minuty
Teraz jest czas kiedy wygrzane w słońcu pomidory smakują najlepiej więc i koktajl pomidorowy jest pyszny. Można oczywiście zjeść samego pomidora ale ja uwielbiam wersję pitną. Moim odkryciem sprzed kilku lat jest łączenie pomidora z miodem. Ilość miodu zależy od słodyczy pomidora jednak warto przełamać ten smak. Bardzo polecam:)
Składniki- pomidory - 2 szt.
- miód - 1/2 łyżeczki
- sól - szczypta
- pieprz - szczypta
- ew. woda - wg uznania (ok. 1 szkl.)
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera. Dodać szczyptę soli, pieprzu oraz ok.1/2 łyżeczki miodu. Zmiksować. Jeśli koktajl jest za gęsty miksować dalej dodają pożądaną ilość wody. Przed podaniem dosmakować resztą miodu. Można zaserwować z kostkami lodu.
Na zdrowie:)