Koktajl jogurtowy z czerwoną porzeczką i białą czekoladą
Szukacie orzeźwienia, a zarazem pożywnego koktajlu ? Koktajl jogurtowy z czerwoną porzeczką z powodzeniem pić możecie zarówno w dni upalne , jak i chłodne dni. Podany na zimno doskonale chłodzi i orzeźwia.
Koktajl porzeczkowy to także świetny pomysł na szybki posiłek. Sprawdzi się doskonale jako drugie śniadanie, zarówno w domu, jak i w pracy czy też w podróży.
Kwaskowatość porzeczki została przełamana słodyczą białej czekolady. Dodatkowo koktajl urozmaica świeży tymianek. Jeśli nie lubicie jego zapachu - możecie składnik pominąć.
Podobny przepis widziałam na facebookowym profilu pewnej marki nabiałowej. Tam koktajl przygotowano bez mleka, ale ja zdecydowanie wolę bardziej płynną konsystencję koktajlu, dlatego dodatek mleka.
PRZEPIS NA JOGURTOWY KOKTAJL Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki na jogurtowy koktajl z porzeczką:
Wykonanie:
Czerwone porzeczki dobrze opłukać i odstawić, żeby obciekły.
Do wysokiego naczynia lub kielicha blendera przełożyć jogurt, wlać mleko . Dodać połamaną białą czekoladę, umyte owoce czerwonej porzeczki oraz listki tymianku.
Wszystkie składniki bardzo dobrze zmiksować.
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce, do kilku godzin.
Smacznego !
Koktajl porzeczkowy to także świetny pomysł na szybki posiłek. Sprawdzi się doskonale jako drugie śniadanie, zarówno w domu, jak i w pracy czy też w podróży.
Kwaskowatość porzeczki została przełamana słodyczą białej czekolady. Dodatkowo koktajl urozmaica świeży tymianek. Jeśli nie lubicie jego zapachu - możecie składnik pominąć.
Podobny przepis widziałam na facebookowym profilu pewnej marki nabiałowej. Tam koktajl przygotowano bez mleka, ale ja zdecydowanie wolę bardziej płynną konsystencję koktajlu, dlatego dodatek mleka.
PRZEPIS NA JOGURTOWY KOKTAJL Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki na jogurtowy koktajl z porzeczką:
- 1/2 szklanki czerwonych porzeczek
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka
- 30 g białej czekolady
- gałązka tymianku
Wykonanie:
Czerwone porzeczki dobrze opłukać i odstawić, żeby obciekły.
Do wysokiego naczynia lub kielicha blendera przełożyć jogurt, wlać mleko . Dodać połamaną białą czekoladę, umyte owoce czerwonej porzeczki oraz listki tymianku.
Wszystkie składniki bardzo dobrze zmiksować.
Podawać od razu lub przechowywać w lodówce, do kilku godzin.
Smacznego !