Kanapka z awokado i smażonymi pieczarkami

Kanapka  z awokado i smażonymi pieczarkami
Zdjęcie - Kanapka  z awokado i smażonymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 5minuty

Przepyszna kanapka z aksamitnym awokado i smażonymi pieczarkami. Obsypana ulubioną zieleniną, może być podana na chrupiącym toście lub na  kromce świeżego  chleba.  Gorąco zachęcam do przygotowania tej kanapeczki. Jest naprawdę wspaniała.

Składniki Instrukcje

Miękkie awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, przełożyć do miseczki. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny oraz szczyptę kuminu i rozgnieść widelcem. Dokładnie wymieszać.

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pieczarki i smażyć na złoty kolor mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dodać masło, przyprawić do smaku.

Kromki chleba posmarować awokado, na wierzchu układać porcje pieczarek, posypać posiekaną natką pietruszki oraz pieprzem. (najlepiej świeżo mielonym)

Smacznego:)

Zdjęcie - Kanapka  z awokado i smażonymi pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów