Kanapka z awokado i smażonymi pieczarkami
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 5minuty
Przepyszna kanapka z aksamitnym awokado i smażonymi pieczarkami. Obsypana ulubioną zieleniną, może być podana na chrupiącym toście lub na kromce świeżego chleba. Gorąco zachęcam do przygotowania tej kanapeczki. Jest naprawdę wspaniała.
Składniki- awokado - 1 szt.
- pieczarki - 6-7 szt.
- masło - 2 łyżki
- olej - 1 łyżka
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- sok z cytryny - 1 łyżka
- kumin - 1 szczypta
- natka pietruszki - do posypania
Miękkie awokado obrać ze skóry, pozbawić pestki, przełożyć do miseczki. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny oraz szczyptę kuminu i rozgnieść widelcem. Dokładnie wymieszać.
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić pieczarki i smażyć na złoty kolor mieszając od czasu do czasu. Pod koniec dodać masło, przyprawić do smaku.
Kromki chleba posmarować awokado, na wierzchu układać porcje pieczarek, posypać posiekaną natką pietruszki oraz pieprzem. (najlepiej świeżo mielonym)
Smacznego:)