Truskawki myjemy i miksujemy z jogurtem, cukrem i olejem.
2,5 łyżki żelatyny namaczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, lekko podgrzewamy, tylko do momentu, aż się rozpuści i dodajemy do truskawek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.
Herbatniki układamy na dnie i bokach tortownicy. Wylewamy niewielką ilość musu truskawkowego na dno tortownicy i wstawiamy do lodówki, by stężał.
Następnie wlewamy powoli resztę truskawek i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Pozostałą żelatynę namaczamy i postępujemy tak samo, jak z poprzednią porcją.
Mango obieramy i miksujemy z sokiem wyciśniętym z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 2-3 minut. Zdejmujemy z ognia i dodajemy namoczoną żelatynę. Mieszamy do rozpuszczenia.
Wstawiamy do lodówki, aż mus zacznie tężeć.
Tężejącym musem polewamy sernik i odstawiamy, aż zastygnie całkowicie.
Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl