Jajka faszerowane pastą z pieczarek
Za oknami wiosna, a święta już za niedługo ..
Ale ten czas leci!
Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę.
Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem
Można serwować ją na świeżym pieczywie
lub np. nafaszerować nią jajka
SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Świeży koperek lub szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. 3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem 4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach. 5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą i posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku. *Najlepiej smakuje schłodzona. SMACZNEGO !
SKŁADNIKI: 5-6 dużych pieczarek 4 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz Świeży koperek lub szczypiorek PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. 3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem 4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach. 5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą i posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku. *Najlepiej smakuje schłodzona. SMACZNEGO !