
Za oknami wiosna, a święta już za niedługo ..
Ale ten czas leci!
Kolejny przepis tym razem na wytrawną przystawkę.
Prosta i szybka pasta z jajek i pieczarek ze świeżym koperkiem lub szczypiorkiem
Można serwować ją na świeżym pieczywie
lub np. nafaszerować nią jajka
SKŁADNIKI:
5-6 dużych pieczarek
4 jajka
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy


Sól, pieprz
Świeży koperek lub szczypiorek
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
3. Podduszamy na patelni (bez tłuszczu i wody), doprawiamy solą, pieprzem
4. Ugotowane jajka również ścieramy na tarce o małych oczkach.
5. Składniki mieszamy z jogurtem, musztardą
i posiekaną zieleniną.
Doprawiamy do smaku.
*Najlepiej smakuje schłodzona.
SMACZNEGO !
