Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Zdjęcie - Jabłka w cieście naleśnikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Hej :-) Tak na zachciewajkę trochę zrobiliśmy sobie jabłka w cieście naleśnikowym. Powiem Wam, że super sprawa. Pyszne po prostu, młody się zajadał, mąż też i ja kilka wsunęłam he he. Inspirację znalazłam tutaj - klik. Polecam bardzo :-) Spokojnego, słonecznego dnia Wam życzę, mój od rana zabiegany ;-).

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 jabłka
  • cynamon
  • olej kokosowy do smażenia
  • cukier puder do posypania


Do miski dajemy mleko, mąkę, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, oraz cynamon. Miksujemy mikserem na jednolita masę. Jabłka obieramy, wydrążamy z nich środek (gniazda nasienne) za pomocą nożyka lub specjalnej wycinarki. Kroimy w plastry ok. 7mm.
Na patelni rozgrzewamy olej ok. 2 łyżki, jabłka zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu osuszamy na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :-)

Zdjęcie - Jabłka w cieście naleśnikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jabłka w cieście naleśnikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jabłka w cieście naleśnikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Jabłka w cieście naleśnikowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów