Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie

Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie
Składniki:
  • 60 dag szynki wieprzowej
  • 30 dag piersi z kurczaka
  • włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 selera)
  • 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
  • 1,5 szklanki półwytrawnego wina czerwonego
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • chilli
  • olej

Mięso wieprzowe pokroić dodać przyprawę do gulaszu i obsmażać na oleju, przełożyć do garnka, dodać starte warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Podsmażyć cebulę i dodać do reszty składników. Podlać winem. Zalać wodą, tak żeby przykryło mięso. Gotować do miękkości, dodać pokrojone mięso drobiowe, paprykę i czosnek i zagotować, żeby piersi z kurczaka zmiękły. Doprawić przyprawami do smaku.

Zdjęcie - Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy Gulasz wieprzowo - drobiowy na winieZdjęcie - Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowy

Zdjęcie - Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wołowy z pręgi

Zdjęcie - Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki

Zdjęcie - Gulasz wieprzowo – drobiowy na winie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Kategorie przepisów