Gotowi na kolejne expresowe danie? Makaron z tuńczykiem
To danie możecie przygotować zarówno na obiad jak i na kolację.. zresztą.. kiedy będziecie mieć ochotę ;)
Składniki:
3 garście makaronu (jaki lubicie)
0,5 kostki sera Feta
10 oliwek (jakie lubicie)
5 suszonych pomidorków (najlepiej tych z oliwy by były miękkie)
puszka tuńczyka (razem z oliwą)
2 duże łyżki słonecznika (łuskany, podprażamy na patelni)
1 ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Oliwki, suszone pomidorki i ser Feta kroimy na małe kawałki.
W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: makaron, ser Feta, oliwki, pomidorki, tuńczyka razem z oliwą, słonecznik. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest za suche dodajemy jeszcze odrobinę oliwy.
Smacznego :)
Składniki:
3 garście makaronu (jaki lubicie)
0,5 kostki sera Feta
10 oliwek (jakie lubicie)
5 suszonych pomidorków (najlepiej tych z oliwy by były miękkie)
puszka tuńczyka (razem z oliwą)
2 duże łyżki słonecznika (łuskany, podprażamy na patelni)
1 ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Oliwki, suszone pomidorki i ser Feta kroimy na małe kawałki.
W jednej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki: makaron, ser Feta, oliwki, pomidorki, tuńczyka razem z oliwą, słonecznik. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy solą, pieprzem i jeśli jest za suche dodajemy jeszcze odrobinę oliwy.
Smacznego :)