Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną

Gołąbki z mięsem i kaszą gryczaną
Zdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pożywne i pyszne gołąbki z moją ulubioną kaszą gryczaną
białą, zawinięte w liście kapusty pekińskiej ! Najlepiej smakują polane domowej
roboty sosem pomidorowym lub grzybowym.

Zdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - GOŁĄBKI Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI: 2 woreczki kaszy gryczanej białej 1 opakowanie drobiowego mięsa mielonego 6 pieczarek 1 pomidor malinowy Oliwa lub olej Suszony lubczyk, sól, pieprz liście z kapusty pekińskiej (można użyć kapusty młodej
lub włoskiej)



PRZYGOTOWANIE: 1.Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie, ok.15-18
min. 2.Naczynie żaroodporne wykładamy liśćmi kapusty. 3. Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oliwy lub oleju.
Dodajemy sparzonego i pokrojonego pomidora oraz drobno posiekane pieczarki.
Doprawiamy lubczykiem solą i pieprzem. 4. Na koniec wsypujemy na patelnie ugotowaną kaszę i
mieszamy. 5. Farsz nakładamy na liście kapusty i zwijamy gołąbki. 6. Układamy je ciasno w naczyniu. Całość podlewamy
bulionem a na wierzchu układamy liście kapusty. Naczynie przykrywamy pokrywką. 7. Tak przygotowane danie zapiekamy w piekarniku w 180
st. C ok. 40 min.

Kategorie przepisów