Gazpacho

Gazpacho

Jest upał - znowu i są warzywa, więc będzie Gazpacho.

Zainspirował mnie głód i Nigel Slater.

Zdjęcie - Gazpacho - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

3 średnie siekane pomidory - bez skóry, bez gniazd nasiennych

4 małe ogórki, takie do kiszenia - obrane i pokrojone w kostkę

cebula - posiekana

2 ząbki czosnku

mała, czerwona papryka pokrojona w kostkę

mała ciabatka

czerwony ocet winny - ok. łyżki

sól do smaku

oliwa - ok. 2 łyżek

szczypta cukru (można pominąć)

To jest moja osobista wersja Gazpacho - dużo ogórka i pomidora a symbolicznie papryki.

Do blendera po kolei wrzucałam pomidory i miksowałam, następnie paprykę, cebulę, ogórki i czosnek - zmiksowałam i dodałam bułkę. Zmiksowałam i dolałam octu winnego, sól, cukier i oliwę. Zmiksowałam. Jeśli wyjdzie za gęsta można dolać wody. Można też dosypać trochę wędzonej papryki.

Kategorie przepisów