Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną

Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną

Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną to chyba najprostszy i najbardziej bezproblemowy deser, jaki można sobie wymarzyć! W dodatku tak ładnie wyglądają! ❤️Gdy byłem dzieciakiem, podczas sezonu na truskawki takie galaretki były typowym sposobem na zakończenie niedzielnego obiadu. Babcia dodatkowo posypywała je zawsze startą gorzką czekoladą i nie wiedzieć czemu podawała w srebrnych pucharkach… Bo przecież przygotowane w takich malutkich słoiczkach wyglądają naprawdę o wiele bardziej uroczo. Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną to świetny pomysł na ekspresowy deser, przy którym się nie napracujecie, a dodatkowo będzie zawsze wyglądał perfekcyjnie i świetnie smakował. Oprócz tego dużym plusem jest to, że nie trzeba odpalać piekarnika, aby jego przygotować, co w tak upalne dni jest zdecydowanie mocnym argumentem. Chyba bardziej przekonywać Was nie muszę? ?

Zdjęcie - Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną Łukasz Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną to chyba najprostszy i najbardziej bezproblemowy deser, jaki można sobie wymarzyć! W dodatku tak ładnie wyglądają! ❤️Gdy… Przepisy przepisy, food2 kuchnia autorska Wydrukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Czas przygotowania: 15 minut Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0/5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI
  • 1 galaretka truskawkowa (na 500 ml wody)
  • 500 ml wrzątku
  • kilka truskawek
  • 250 ml śmietany kremówki 36%
  • 1 łyżka cukru pudru
PRZYGOTOWANIE
  1. Galaretkę rozprowadź we wrzątku i odstaw do wystudzenia.
  2. Kilka truskawek umyj, obierz z szypułek i pokrój, a następnie przełóż do 4-6 niedużych słoiczków lub szklanek. Wlej wystudzoną galaretkę i wstaw do stężenia do lodówki (na 3-4 godziny).
  3. Przed podaniem ubij schłodzoną kremówkę na sztywno i wyciśnij ją za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy na galaretki. Deser ozdób pozostałymi truskawkami.

Kategorie przepisów