Francuskie kąski z szynką i serem

Francuskie kąski z szynką i  serem

Ciasto francuskie obowiązkowo musi być w lodówce. Bo co zrobić do jedzenia, kiedy czasu nie ma  zbyt dużo albo brak pmysłu albo jedno i drugie? Oczywiście nie jest to danie wykwintne ani powalające na kolana ale czasami potrafi uratować życie.

Zdjęcie - Francuskie kąski z szynką i  serem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • kilka plastrów szynki konserwowej
  • kilka plastrów sera żółtego
  • jajko
  • sezam

Arkusz ciasta rowałkować delikatnie. Układać na nim po 2 plastry szynki i po plastrze sera. Składać w kwadraty i dokładnie skleić brzegi. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Posypać  sezamem. Piec 15 -20 minut w temperaturze 180 stopni aż będą rumiane. 

Smacznego:)

Kategorie przepisów