Fit. Łosoś, szpinak, feta i pomidorki
Pyszny, dietetyczny obiad w 20min :)
Jeśli dbacie o swoją linię i zdrowie zapraszam Was do działu fit.
Znajdziecie w nim dużo pomysłów na szybkie i lekkostrawne dania :)
Składnik na 1os.:
200g łososia (najlepiej świeżego)
1/3 kostki sera feta
3-4 porcje szpinaku (brykiet mrożony)
3-4 suszone pomidorki z oliwy
sól, czilli, cytryna
Przygotowanie:
Łososia kładziemy na kawałku folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie solimy, zawijamy folię i gotujemy ok 20-25min na parze.
Na patelnię z dodatkiem oliwy wrzucamy szpinak. Kiedy się już lekko odmrozi dodajemy pokrojone fetę oraz pomidorki.
Przyprawiamy do smaku solą oraz delikatnie czilli. Dusimy ok 5-8min.
Wyciągamy łososia z folii, kładziemy na nim szpinak i podajemy.
Smacznego :)
Jeśli dbacie o swoją linię i zdrowie zapraszam Was do działu fit.
Znajdziecie w nim dużo pomysłów na szybkie i lekkostrawne dania :)
Składnik na 1os.:
200g łososia (najlepiej świeżego)
1/3 kostki sera feta
3-4 porcje szpinaku (brykiet mrożony)
3-4 suszone pomidorki z oliwy
sól, czilli, cytryna
Przygotowanie:
Łososia kładziemy na kawałku folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie solimy, zawijamy folię i gotujemy ok 20-25min na parze.
Na patelnię z dodatkiem oliwy wrzucamy szpinak. Kiedy się już lekko odmrozi dodajemy pokrojone fetę oraz pomidorki.
Przyprawiamy do smaku solą oraz delikatnie czilli. Dusimy ok 5-8min.
Wyciągamy łososia z folii, kładziemy na nim szpinak i podajemy.
Smacznego :)