Filety z kurczaka z warzywami w sosie musztardowym
Prosty i zdrowy sposób na piersi kurczaka z porem i pieczarkami. Filety warto przynajmniej godzinę przed przygotowaniem zamarynować. Tak przygotowanie, smażę na rumiano, sos zagęszczam musztardą, a na koniec dodaję ulubione warzywa. Cała potrawa została przyrządzona dość szybko, na jednej patelni.
Doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów smażonych w ciężkiej panierce z jajkiem, mąką i bułką tartą. Potrawę w takim wydaniu, można również przygotować na parze. Bardzo polecam na rodzinny obiad ?
Składniki
- 3 filety z kurczaka
- 150 g małych pieczarek obranych i pokrojonych w grubsze plasterki
- 150 g pora pokrojonego w cienkie plasterki ( biała i jasno zielona część )
- 1 pełna łyżka musztardy chrzanowej
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- po pół łyżeczki suszonego tymianku i majeranku
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- świeża pietruszka do posypania