Filet kurczaka w sosie chrzanowym
Obiadowy pomysł, na pierś kurczaka w sosie chrzanowym z pieczarkami i cebulką. Kurczaka smażę na rumiano, ściągam z patelni. Na tej samej patelni smażę plastry pieczarek, a następnie robię prosty sos. Na koniec wszystko ląduje na patelni. Taki kurczak smakuje z ryżem, ziemniakami, kaszą jaglaną lub na szybko z bagietką. Bardzo polecam ?
Składniki
- 4 małe filety kurczaka
- 12 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 1 i 1/2 szkl. wody lub bulionu
- 100 g śmietanki do zup i sosów ( opcjonalnie )
- przyprawy – suszony czosnek niedźwiedzi, papryka, sól, pieprz
- 2 łyżki posiekanej cebulki dymki
- 1 łyżka masła klarowanego + 2 łyżki oleju do smażenia