Farfalle z truskawkami cukinią i pesto
Chyba pierwszy makaronowy przepis na aleglodomorku. I wcale nie znaczy to, że nie jadam makaronów! Mam nadzieję, że z czasem pojawi się ich u mnie coraz więcej :)
Składniki (1 osoba): 2 garstki makaronu kokardki 1/2 małej cukinii ząbek czosnku 2 łyżki bazyliowego pesto odrobina truskawek
oregano sól pieprz oliwa z oliwek
Gotujemy makaron al dente. W między czasie kroimy cukinie na plasterki, a następnie przekrawamy je na pół. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy wyciśnięty czosnek. Następnie dorzucamy cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Truskawki kroimy na plasterki.
Kiedy makaron jest gotowy odcedzamy go, następnie z powrotem dajemy do garnka i mieszamy z pesto. Tak przygotowany wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy cukinię i truskawki. Całość możemy delikatnie skropić oliwą.
Składniki (1 osoba): 2 garstki makaronu kokardki 1/2 małej cukinii ząbek czosnku 2 łyżki bazyliowego pesto odrobina truskawek
oregano sól pieprz oliwa z oliwek
Gotujemy makaron al dente. W między czasie kroimy cukinie na plasterki, a następnie przekrawamy je na pół. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy wyciśnięty czosnek. Następnie dorzucamy cukinie, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Truskawki kroimy na plasterki.
Kiedy makaron jest gotowy odcedzamy go, następnie z powrotem dajemy do garnka i mieszamy z pesto. Tak przygotowany wykładamy na talerz. Na wierzchu układamy cukinię i truskawki. Całość możemy delikatnie skropić oliwą.