Duszona młoda kapusta z groszkiem

Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Duszona młoda kapusta z groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g młodej, białej kapusty
  • 200 g mrożonego groszku
  • 5 łyżek oleju Kujawski z papryką ostrą, pomidorami i bazylią
  • 2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 średniej wielkości papryczka chilli
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski z ziołami, podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek.


Kapustę siekamy w drobne paseczki, chilli w kosteczkę. Do podsmażonej cebuli dodajemy kapustę oraz chilli i smażymy, często mieszając. Kapusta powinna zmniejszyć nieco objętość i delikatnie się przyrumienić. Jeśli kapusta wyjdzie za sucha, dolewamy jeszcze odrobinę oleju Kujawskiego z papryką ostrą, pomidorami i bazylią.


Do kapusty dokładamy groszek i czekamy 3 min., aż zmięknie. Doprawiamy całość musztardą, solą oraz pierzem.



Przepis pochodzi z slodki-kompromis.pl

Kategorie przepisów

Podobne przepisy