Dip z sera pleśniowego z orzechami włoskimi i miodem
Zauważyliście, że reklamy Biedronki są niezwykle błyskotliwe i zabawne? Moją ulubioną jest reklama z paluszkami, które schowały się w DiPIE. Myślę, że sieć sklepów Biedronka ma już określoną grupę stałych klientów, dlatego może sobie pozwolić na śmiałe reklamy by przyciągnąć młodsze pokolenie.
Dlaczego o tym piszę? Ponieważ bohaterem dzisiejszej notki, podobnie jak w reklamie jest dip.
Gęsty sos z sera pleśniowego typu blue, z dodatkiem orzechów włoskich smakuje wyśmienicie na zgrabnych małych sucharkach. Całość polana miodem to już prawdziwe niebo dla mojego podniebienia. A jeśli sucharki wam nie odpowiadają, możecie je wymienić na paluszki, marchewkę, czy rzodkiewkę.
Dip z sera pleśniowego, z orzechami włoskimi i miodem
120 g sera typu blue z niebieską pleśnią
200 g jogurtu naturalnego
garść orzechów włoskich
świeżo mielony pieprz
szczypta soli
miód do polania
małe sucharki
Do wysokiego naczynia kruszymy ser, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy pieprzu. Miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy posiekane orzechy włoskie. Dipem smarujemy sucharki i polewamy miodem lub maczamy w nim chrupkie warzywa jak np. marchewka.
Tosia