Deser deser z mascarpone i białą czekoladą
Połączenie truskawek z białą czekoladą i mascarpone – idealne!
Dziś mam dla Was deser, który łączy w sobie właśnie te smaki, a przy okazji zachwyca podniebienia wszystkich łakomczuchów.
Delikatny , serowy krem z białą czekoladą przełożony soczystymi truskawkami, i chrupiącymi biszkoptami jest świetnym pomysłem np. na randkę!
Robi się go błyskawicznie i gwarantuję , że jest to jeden z tych deserów, któremu nikt się nie oprze!
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 1 duża porcja )
* biała czekolada – 50 g
* śmietana 36% – 100 ml
* mascarpone – 3 łyżki
* biszkopty – 3 szt
* truskawki – 100 g
* cukier puder – 2 łyżki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
Truskawki miksujemy z cukrem pudrem.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone, a następnie wlewamy lekko przestudzoną czekoladę.
Na dno słoiczka układamy połamane biszkopty, przykrywamy porcją kremu, musem truskawkowym i resztą kremu.
Podajemy mocno schłodzone!
Smacznego!