Cukinia grillowana nadziewana serkiem
Prawda, że efektownie wygląda? I gwarantuję, że robi wrażenie - sprawdzone ;-) Dzięki temu, że cukinia bywa dostępna przez cały rok można zaskakiwać i zaskakiwać, kiedy nam się tylko podoba. Również doprawiać nadzienie możemy wg naszych upodobań i wskazane, aby o danej porze roku kombinować z dodatkami:-) To co skusicie się na taką cukinię zrolowaną?
Składniki:
- 1-2 młode cukinie,
- 150 g serka naturalnego typu twarogowego,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego,
- zioła wg uznania (suszone lub świeże),
- 1-2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek.
Przygotowanie:
Cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry około 0,5 cm. Posmarować oliwą, przyprawić i podsmażyć na patelni grillowej lub na grillu. Odsączyć na papierze. W międzyczasie do serka dodać jogurt, zioła, czosnek i przyprawy. Wymieszać. Rozsmarowywać na plastrach cukinii, następnie rolować i układać w naczyniu. Odstawić do lodówki na min. 1h.