Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach

Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach

Zdjęcie - Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Klasyka kuchni włoskiej w lżejszej odmianie. Dla amatorów makaronu – danie, którego nie trzeba reklamować, bo jest po prostu pyszne! Polecam!

SKŁADNIKI:

12 sztuk makaronu Conchiglioni (duże muszle)

1 cebula czerwona

mielone mięso z indyka

czosnek – ząbek – 1 sztuka

pomidory w puszce – 1 sztuka

Parmezan (starty)

2 łyżki oliwki czarne (bez pestek)

fasolka szparagowa – 200 gramów

Makaron ugotować al dente.Cebulkę i czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulkę, czosnek i zeszklić. Dodać mielone mięso z indyka, doprawić solą, pieprzem, papryką i oregano. Podsmażyć. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory w puszce i fasolkę szparagową. Dusić do momentu gdy faolka będzię miękka. Dodać pokrojone na połówki oliwki. Odparować lekko sos. Makaron nadziewać przygotowanym farszem – najlepiej za pomocą małej łyżeczki. Warstwę sosu bez mięsa wylać dno naczynia żaroodpornego. Na sosie układać makaron. Posypać startym parmezanem. Makaron wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Zdjęcie - Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

embed P9vnxIkzrmdgCuSd26jC1qeuw7qlQwzz Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorachembed 6awUmzJrFRNgZSW83OVekv6NCmzfqQzz Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach pf button both Conchiglioni z indykiem i oliwkami w pomidorach

Kategorie przepisów