conchiglione z łososiem i serkiem ricotta

Ostatnio coś moja kreatywność kulinarna chyba poszła spać....
Conchiglione z łososiem i serkiem ricotta (porcja na 32 muszle)
Serek wrzuciłam do miseczki, łososia pozbawiłam skóry i rozdrobnionego dołożyłam do sera. Kolendrę posiekałam i wymieszałam z resztą składników. Doprawiłam do smaku solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Muszle gotowałam w osolonej wodzie 3 minuty krócej niż podane na opakowaniu. Do ugotowanych muszli nałożyłam łyżeczką farsz, można dodać po kawałeczku mozzarelli na wierzch. Całość zapiekałam 20 minut w 180 stopniach.
Conchiglione z łososiem i serkiem ricotta (porcja na 32 muszle)
- makaron conchiglione
- opakowanie serka ricotta 250g
- 1 brzuszek wędzonego łososia
- pół pęczka świeżej kolendry
- sól, pieprz
