Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol

Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol

Zdjęcie - Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ciasto francuskie z cukinią i serem typu rokpol - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 1 opakowanie ciasta francuskiego

- 1 cukinia

- 100 g sera typu rokpol

- szczypta soli

- 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
z ciasta francuskiego odcinamy paski i układamy na brzegach tworząc ramkę, nakłuwamy widelcem. piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, pieczemy samo ciasto 7 minut. w tym czasie kroimy cukinię na cieniutkie plasterki, ja zrobiłam to za pomocą tarki, doprawiamy szczyptą soli i delikatnie mieszamy. wyjmujemy ciasto i układamy na nim cukinię, posypujemy pokruszonym serem typu rokpol i świeżo mielonym pieprzem, wkładamy do piekarnika na kolejne 7 minut. Ciasto francuskie jest bardzo wrażliwe na temperaturę, więc trzeba uważać i cały czas obserwować jego kolor.

Kategorie przepisów