Ciasto cytrynowe jogurtowe – kukurydziane, fit, bezglutenowe

Ciasto cytrynowe jogurtowe – kukurydziane, fit, bezglutenowe

Dziś mam dla Was niesamowicie i łatwy przepis na ciasto jogurtowe.

Ale nie takie zwykłe jogurtowe ucierane , tylko takie jogurtowe z mąki kukurydzianej.

Dzięki temu , że przyrządzone jest z mąki kukurydzianej śmiało mogą przygotować je osoby będące na diecie bezglutenowej.

Robi się je niezwykle łatwo i niesamowicie szybko znika!

Jest nie bardzo słodkie , więc mogą się na nie skusić również osoby liczące kalorie ;)

Dodatek cytrynki sprawia, że ciasto wspaniale orzeźwia i jest świetnym dodatkiem do popołudniowej kawki.

Zdjęcie - CIASTO CYTRYNOWE  JOGURTOWE  – KUKURYDZIANE , FIT ,  BEZGLUTENOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:
( keksówka )

* mąka kukurydziana – 4 łyżki
* jajka – 3 szt
* jogurt naturalny – 180 g
* cukier lub ksylitol – 3/4 szkl
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* skórka cytrynowa – 1 łyżka

* osoby będące na diecie bezglutenowej wybierają oczywiście proszek do pieczenia bez glutenu 

Zdjęcie - CIASTO CYTRYNOWE  JOGURTOWE  – KUKURYDZIANE , FIT ,  BEZGLUTENOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.

Wylewamy do keksówki ( wyłożonej papierem do pieczenia ).

Pieczemy ok. 40 minut, strudzimy i gotowe!

Smacznego!

Zdjęcie - CIASTO CYTRYNOWE  JOGURTOWE  – KUKURYDZIANE , FIT ,  BEZGLUTENOWE - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

DRUKUJ:

Kategorie przepisów