Ciastka wielkanocne bez mąki, jajek i cukru
Bardzo proste ciasteczka dwuskładnikowe z mielonych migdałów i miodu. Migdały wystarczy zmielić na masę podobną do marcepanu, zlepić je naturalnym, płynnym miodem i baza do ciasteczek gotowa. Można wycinać ulubione kształty, ja przygotowałam wielkanocne jajeczka. Ciasteczka bardzo delikatne o subtelnym, marcepanowym smaku. Bardzo polecam dla maluchów, mogą być ozdobą wielkanocnego koszyczka
Ostatni przedświąteczny wpis, chcę zakończyć życzeniami.
Wszystkim fanom i czytelnikom bloga Napiecyku, życzę wszelkiej pomyślności i radości w życiu zawodowym i prywatnym. Niech te Święta będą przepełnione szczęściem i radością w gronie najbliższych. Korzystając z okazji, dziękuję za miłe maile, udostępnienia i komentarze
Małgosia.
Składniki / 13 sztuk- 150 g migdałów w płatkach
- 1, 5 – 2 łyżki płynnego miodu ( wielokwiatowy, rzepakowy, wrzosowy )