Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami

Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami

Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasteczka francuskie z ricottą i brzoskwiniami, to, prosty, szybki, a przy tym pysznie smakujący wypiek.
Potwierdza się fakt, że to co najprostsze, smakuje najlepiej. Chyba nikomu nie muszę zachwalać tych ciasteczek.
Nie znam osoby, która by się im oparła.

Tym bardziej teraz, w wakacje, takie ciastka z sezonowymi, soczystymi, pachnącymi, słodkimi brzoskwiniami, smakują stokroć lepiej niż zimą z brzoskwiń z puszki.

Aż żal tego nie wykorzystać:)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g ricotty
  • 2-3 łyżeczki cukru
  • 2 brzoskwinie


Brzoskwinie obrać.
Pokroić w grubsze plastry.
Ricottę wymieszać z cukrem.
Ciasto francuskie rozwinąć.
Pokroić w równe prostokąty.
Na połowie prostokątów rozsmarować po środku ok. 1 łyżeczkę serka.
Na serku ułożyć ok.3 plastry brzoskwinie.
Przykryć drugim prostokątem ciasta.
Przy pomocy widelca zlepić brzegi ciastka.
U góry każdego ciasta zrobić 1-2 nacięcia.
Przed pieczeniem ciasta posypać cukrem.
Ciastka piec w 180C 20-25minut.

Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Ciastka francuskie z ricottą i brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów