Ciasteczka owsiane z bakaliami, bez mąki, cukru i tłuszczu
Dietetyczne, a zarazem pyszne, chrupiące i słodkie ciasteczka, które smakowo nie ustępują pełno słodkim i pełnotłustym słodkościom:)
To również świetna, zdrowsza alternatywa, dla dbających o linię;)
A my je zjadamy, bo uwielbiamy!:)
Składniki:
- 200g mieszanki orzechów (orzechy laskowe, włoskie, pekan, migdały)
- 100g suszonej żurawiny
- 100g nasion ( siemię lniane, słonecznik, sezam)
- 100g płatków owsianych
- 2 białka
- 4 łyżki miodu/syropu z agawy
Orzechy posiekać.
W misce wymieszać orzechy, nasiona, płatki, żurawinę i miód/syrop z agawy.
Białka lekko ubić (widelcem).
Dodać do mieszanki i wymieszać.
Ciasteczka nakładać łyżką na pokrytą papierem do pieczenia blachę.
Ciastka piec 20-25 minut w 180C.
Po upieczeniu wystudzić na kratce.