Chłodnik z selera naciowego i ogórka z miętą
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)
- 250 ml maślanki - 6 łodyg selera naciowego - 3 średnie ogórki - 15 listków mięty - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 0,5 papryczki chili (dla wielbicieli ostrego smaku)
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
selera naciowego kroimy na kawałki usuwając "łyka", ogórkom ucinamy końcówki i również kroimy, dodajemy maślankę, miętę, papryczkę chili (opcjonalnie), doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy. schładzamy w lodówce przez około 30 minut, podajemy udekorowane listkiem mięty. smacznego :)
- 250 ml maślanki - 6 łodyg selera naciowego - 3 średnie ogórki - 15 listków mięty - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 0,5 papryczki chili (dla wielbicieli ostrego smaku)
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
selera naciowego kroimy na kawałki usuwając "łyka", ogórkom ucinamy końcówki i również kroimy, dodajemy maślankę, miętę, papryczkę chili (opcjonalnie), doprawiamy solą, pieprzem i miksujemy. schładzamy w lodówce przez około 30 minut, podajemy udekorowane listkiem mięty. smacznego :)