Chleb z czosnkiem, cebulą i pieprzem z automatu


I znowu chleb z maszyny. Bo jak pisałem ostatnio zaniedbałem ten temat przez ostatni rok. A niech maszyniści też coś z życia mają. Chleb taki na wypasie, aromatyczny i smakowy :) Jak go kroiłem w kuchni to weszła Madzia, tak pociąga nosem, pociąga i mówi: "Czujesz ten smród? Co to?!" A ja dalej sobie kroję... Niucha tak, niucha, podchodzi... "Aaaa, to twój chleb!" :) Cóż, prawdą jest, że zapach ma silny. Ale wcale nie śmierdzi, powinienem focha wtedy strzelić! Super smakuje, ma wyraźny smak, czuć i cebulę i czosnek, a pieprz dodaje mu jeszcze nieco mocy. Jest dość zbity, przez co jest niesamowicie syty. Zdecydowanie powinniście spróbować.


520 g mąki, 300 ml wody, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki pieprzu, 3 g suszonych drożdży (1 łyżeczka), 2 ząbki czosnku, pół cebuli


Wszystko oprócz cebuli i czosnku wrzucamy do maszyny i odpalamy program podstawowy (jakiś trwający ok. 3-3,5 godziny). Cebulę drobno siekamy, czosnek jeszcze drobniej i dodajemy po sygnale dodawania składników. Ot i cała filozofia.Wyjmujemy z maszyny, studzimy na kratce i delektujemy się naprawdę wyjątkowym smakiem.Smacznego!



---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie :)

Kategorie przepisów

Podobne przepisy