Chipsy marchewkowe z rozmarynem

Zdjęcie - Chipsy marchewkowe z rozmarynem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

2 marchewki

sól

rozmaryn

1 łyżka oleju ryżowego

 

Piekarnik rozgrzać do temp. 150 C.

Marchew obrać, opłukać i pokroić cienko wzdłuż. Najlepiej do tego celu użyć obieraczki do warzyw.

Marchew wymieszać z solą, rozmarynem i olejem, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem.

Blaszkę z marchwią włożyć do pieca na około 10 min. Po tym czasie wyłączyć ogrzewanie, zostawić w piekarniku nawiew i poczekać aż marchew wyschnie.

Przez cały czas należy kontrolować czy marchew nie brązowieje.

Przepisy z tych kategorii

Jarmużowe pesto
9

Jarmużowe pesto

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Sałatka z kaszą bulgur na ciepło

Sałatka z kaszą bulgur na ciep…

Obiad gotowy Obiad gotowy
Obiad gotowy!

Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Surówka z pora i kukurydzy

Surówka z pora i kukurydzy

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Minitarty z ricottą i szparagami

Minitarty z ricottą i szparaga…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Przepisy z tych kategorii

"Mrówki "

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Śledź w majonezie z czerwoną cebulą

Śledź w majonezie z czerwoną c…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem chimichurri
2

Burgery z grillowanym serem ha…

food² food²
Food Square

Pierwsze sushi jak zrobić ?
1

Pierwsze sushi jak zrobić ?

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Szparagi z grzankami i serem Asiago. Wiosenne niebo na talerzu!
1

Szparagi z grzankami i serem A…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Czosnek niedźwiedzi. Pesto. Zupa! Sezonowo od A do M
8

Czosnek niedźwiedzi. Pesto. Zu…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami