Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie

Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie

Ten deser robi sie błyskawicznie ,malo tego,możemy wykorzystac cheb tostowy,pozostałe kawałki chałki ,suche ciasto drożdżowe- i wyjdzie z tego wspanialy domowy deser. Mialam w lodówce dziś chleb tostowy,pomyslałam wiec że szybciutko "zakrecę" ciasto i tak sie stalo- palce lizac!

Zapraszam!

Zdjęcie - Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bred pudding czyli resztki chleba w ciescie

.chleb tostowy

.3 lyzki masla

.3 jajka

.3 lyzki cukru

.1/ 2 szklanki rodzynek

.1 szklanka platkow migdalowych

.2 szklanki mleka

1 lyzkia maki ziemniaczanej

.2 lyzki rumu

 

Wykonanie

-naczynie zaroodporne smarujemy maslem

-chleb tostowy smarujemy masle

-kromki chleba kroimy na skos ,ukladamy w naczyniu i posypujemy calosc rodzynkami

-jajka ubijamy z cukrem ,dodajemy rum i make ziemniaczana

-mleko podgrzewamy

-goracym mlekiem zalewamy mase jajeczna ,dodajemy rum i polowe platkow migdalowych

-mase wylewamy na chleb i posypujemy pozostalymi migdalami

-zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 35 min

Smacznego!

Kategorie przepisów