Boczniaki z ciecierzycą i porami

Boczniaki z ciecierzycą i porami
przepis:

150 g boczniaków

0,5 szklanki gotowanej ciecierzycy

biała częśc pora

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 łyżka oleju

150 ml mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tandori


Boczniaki opłukać i usunąć z nich twarde ogonki.

Większe grzyby podzielić na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroić w piórka, a por w krążki.

Olej rozgrzać w garnuszku, zeszklić na nim por i cebulę, dodać grzyby i smażyć 10 minut.

Do grzybów dodać ciecierzycę, mleko kokosowe, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i tandori.

Wszystko razem dusić ok. 10 mnut.

Zdjęcie - Boczniaki z ciecierzycą i porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów