Boczniaki z ciecierzycą i porami

Zdjęcie - Boczniaki z ciecierzycą i porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

150 g boczniaków

0,5 szklanki gotowanej ciecierzycy

biała częśc pora

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 łyżka oleju

150 ml  mleka kokosowego

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tandori

 

Boczniaki opłukać i  usunąć z nich twarde ogonki.

Większe grzyby podzielić na mniejsze kawałki.

Cebulę pokroić w piórka, a por w krążki.

Olej rozgrzać w garnuszku, zeszklić na nim  por i cebulę, dodać grzyby i smażyć 10 minut.

Do grzybów dodać ciecierzycę,  mleko kokosowe, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i tandori.

Wszystko razem dusić ok. 10 mnut.

 

Przepisy z tych kategorii

Tajski stir fry z indykiem i ananasem

Tajski stir fry z indykiem i a…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Pieczony łosoś z czosnkiem i natką pietruszki
2

Pieczony łosoś z czosnkiem i n…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Udka kurczaka z warzywami - obiad z piekarnika
2

Udka kurczaka z warzywami - ob…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pieczone warzywa z sosem bazyliowym

Pieczone warzywa z sosem bazyl…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Kasza owsiana zapiekana z jesiennymi warzywami i boczkiem

Kasza owsiana zapiekana z jesi…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Kurczak po chińsku z mango i  papryką

Kurczak po chińsku z mango i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Przepisy z tych kategorii

Pot pie z grzybami, gulasz grzybowy zapiekany pod ciastem francuskim
1

Pot pie z grzybami, gulasz grz…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Pierogi z batatami i kurkami
1

Pierogi z batatami i kurkami

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z szałwii

Pierogi z kurkami, serem masca…

food² food²
Food Square

Kurki, karczochy i kasza

Kurki, karczochy i kasza

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Placki ziemniaczane z kurkami i boczkiem z kwaśną śmietaną

Placki ziemniaczane z kurkami…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Gulasz z boczniakami
1

Gulasz z boczniakami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku