Boczniaki z ciecierzycą i porami
![Boczniaki z ciecierzycą i porami](/obrazek/duze/boczniaki-z-ciecierzyca-i-porami-437233.jpeg)
przepis:
150 g boczniaków
0,5 szklanki gotowanej ciecierzycy
biała częśc pora
1 ząbek czosnku
1 cebula
1 łyżka oleju
150 ml mleka kokosowego
sól, pieprz
0,5 łyżeczki tandori
Boczniaki opłukać i usunąć z nich twarde ogonki.
Większe grzyby podzielić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka, a por w krążki.
Olej rozgrzać w garnuszku, zeszklić na nim por i cebulę, dodać grzyby i smażyć 10 minut.
Do grzybów dodać ciecierzycę, mleko kokosowe, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i tandori.
Wszystko razem dusić ok. 10 mnut.
![Zdjęcie: Boczniaki z ciecierzycą i porami Zdjęcie - Boczniaki z ciecierzycą i porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/437233.jpeg)