Boczek pieczony w miodowej marynacie

Boczek pieczony w miodowej marynacie

Zdjęcie - Boczek pieczony w miodowej marynacie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 130
  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 2h 00 min

 

Domowy boczek pieczony w miodowej marynacie z dodatkiem musztardy i ulubionych ziół. Marynatę wypróbowałam już wielokrotnie i zawsze smakuje wspaniale. Gorącą polecam.

Składniki

Instrukcje

Boczek umyć osuszyć. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę do kubka, dodać miód, musztardę, oliwę, sól,  pieprz i tymianek. Wszystko dokładnie wymieszać i posmarować boczek marynatą. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Następnego dnia wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 100 min, następnie zdjąć  przykrycie i piec jeszcze ok. 15-20 min, aż wierzch się zrumieni.

Zdjęcie - Boczek pieczony w miodowej marynacie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów