Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami

Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami
Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Biała kiełbasa pieczona z boczkiem i rodzynkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 600 g białej surowej kiełbasy
  • 150 g wędzonego boczku
  • 125 ml białego półsłodkiego wina
  • 50 g rodzynek
  • 30 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 2-3 gałązki tymianku
  • pieprz
Przygotowanie

Na oleju przesmażamy boczek.

Dolewamy wino i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy rodzynki, oprószamy pieprzem i zdejmujemy z ognia.

W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę.

Kiełbasę podlewamy sosem z patelni. Wykładamy boczek, rodzynki oraz gałązki tymianku.

Pieczemy w temp. 180ºC przez około 20 minut.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl/ 

Kategorie przepisów