Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw
![Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw](/obrazek/duze/beztluszczowy-winegret-z-mango-do-salatek-i-warzyw-384494.jpeg)
![Zdjęcie: Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw Zdjęcie - Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/384495.jpeg)
Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.
Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem.
Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj!
Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm".
Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały!
Składniki:
![Zdjęcie: Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw Zdjęcie - Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/384494.jpeg)
2 łyżeczki octu balsamicznego
2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
1 łyżeczka soku z limonki/cytryny
1/4 łyżeczki ksylitolu/miodu
Wykonanie:
- zmiksuj wszystkie składniki blenerem. Gotowe!
- Smacznego!
![Zdjęcie: Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw Zdjęcie - Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/384493.jpeg)