Beztłuszczowy winegret z mango do sałatek i warzyw
Propozycja na przepyszny dodatek do sałatek i np. do krojonych warzyw - beztłuszczowy winegret.
Po świątecznym nadmiarze pokarmów warto przynajmniej na 2 dni pożegnać się z tłuszczem.
Proponowany winegret świetnie zastąpi tradycyjny, przygotowany na bazie oliwy/oleju, a jak smakuje! Koniecznie wypróbuj!
Autorem przepisu jest Haylie Poroy, autorka "Diety przyspieszającej matabolizm".
Robiłam go wielokrotnie podczas diety i gorąco polecam, bo jest wspaniały!
Składniki:
1/2 szklanki puree z mango
2 łyżeczki octu balsamicznego
2 łyżeczki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
1 łyżeczka soku z limonki/cytryny
1/4 łyżeczki ksylitolu/miodu
Wykonanie:
- zmiksuj wszystkie składniki blenerem. Gotowe!
- Smacznego!