Bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany

Zdjęcie - Bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Okazuje się, że coraz więcej osób nie toleruje glutenu. I często pojawiają się na naszym blogu pytania o chleb bezglutenowy. Otóż właśnie z tym dość słabo u nas. My gluten i tolerujemy i lubimy. Ale wychodząc naprzeciw oczekiwaniom postanowiliśmy co jakiś czas robić bezglutenowy chleb. Tak żebyście mieli przepisy, na które czekacie i które są wam potrzebne. Wypieki bezglutenowe nie są naszą mocną stroną, póki co. Więc jeśli cokolwiek robimy źle to od razu dawajcie znać w komentarzach. Również jeśli macie jakieś sugestie czy inne spostrzeżenia. A tymczasem zapraszamy na bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany.
Potrzebujemy:
150 g mąki ryżowej 150 g mąki kukurydzianej 400 ml wody 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki czarnego sezamu 2 łyżki białego sezamu
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Ciasto będzie miało dość rzadką konsystencję. Po wymieszaniu odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i ponownie wyrastamy przez godzinę. Po tym czasie pieczemy 45 minut w temp. 200 stopni.
Smacznego!

Zdjęcie - Bezglutenowy chleb ryżowo-kukurydziany - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Chleb żytni razowy 100%

Chleb żytni razowy 100%

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Cynamonowo-bananowe brioszki

Cynamonowo-bananowe brioszki

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Chleb pszenny na maślance

Chleb pszenny na maślance

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Bułki orkiszowe z biboszem. Listopadowa piekarnia
1

Bułki orkiszowe z biboszem. Li…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Bułki z biboszem na drożdżach. Listopadowa Piekarnia
1

Bułki z biboszem na drożdżach.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Bułki pszenne z biboszem
1

Bułki pszenne z biboszem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne