Bagietka nadziewana serkiem kanapkowym i łososiem
Pomysł na kanapki inaczej? Proszę bardzo!
Co powiecie na małe kromeczki bagietki, wypełnione serkiem kanapkowym i łososiem?
Szybko i smacznie.
- 1 niewielka bagietka/półbagietka
- 175 g serka kanapkowego śmietankowego
- 125 g wędzonego na zimno łososia
- 1-2 łyżki natki pietruszki
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- sól, pieprz
Z półbagietki odkrawamy końcówki. Środek wydrążamy (miąższ nie będzie nam potrzebny).
Wędzonego łososia kroimy na malutkie kawałki.
Do miski dodajemy serek kanapkowy, pokrojonego łososia, natkę pietruszki oraz musztardę. Dokładnie mieszamy do połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przygotowane nadzienie umieszczamy w rękawie cukierniczym. Wypełniamy wydrążoną bagietkę.
Kroimy na plasterki.
Przyjęcie z grillem w ogrodzie – zaplanuj menu