3-minutowy serniczek bez pieczenia

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiele wskazuje na to, że udało mi się pobić rekord Guinessa, jeśli chodzi o połączenie tempa przygotowania deseru i jego smaku. Wystarczy dosłownie kilka składników, zwykły blender („żyrafa”) i w miseczkach ląduje sernika z Waszych snów.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Posłodziłam go syropem klonowym, ma więc lekko karmelowy posmak, a ja uniknęłam długiego miksowania koniecznego, gdy dodajemy cukier (ten musi się rozpuścić).

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Doskonałym dopełnieniem są świeże owoce, najlepiej lekko kwaskowate- jak maliny. Wierzch posypałam okruszonym ciasteczkiem, żeby coś chrupało, ale to opcja – w zdrowszej wersji użyjcie np. orzeszków.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje dla 2 osób.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • serek kremowy naturalny - 1 opakowanie (użyłam Piątnicy- 135 g)
  • syrop klonowy - 2 łyżki (+opcjonalnie do polania wierzchu)
  • maliny - ok. 20 szt
  • naturalna esencja waniliowa - 1 łyżeczka
  • śmetanka kremówka - 4 łyżki
Sposób przygotowania

Serek, śmietankę, syrop klonowy i wanilię zmiksuj na gładką, puszystą masę blenderem- zajmie to ok. 30 sekund. Krem ma pozostać puszysty, nie można więc ubijać zbyt długo!

Na dno miseczek nałóż porcję malin, na niej ułóż krem serowy. Włóż do lodówki lub podawaj od razu ze świeżymi owocami na wierzchu, skropiony syropem klonowym.

Przepisy z tych kategorii

Trufle owsiane z przyprawą do piernika i whisky

Trufle owsiane z przyprawą do…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Trufle piernikowe  II

Trufle piernikowe II

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Deser budyniowy z piernikami

Deser budyniowy z piernikami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami

Nugat z pistacjami, żurawiną i…

food² food²
Food Square

Rote Grütze

Rote Grütze

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Czekoladowa Panna Cotta

Czekoladowa Panna Cotta

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Przepisy z tych kategorii

Tort naleśnikowy ombre z kremem czekoladowym i orzechami

Tort naleśnikowy ombre z kreme…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Czekoladowo-rumowe trufle z kaszy jaglanej

Czekoladowo-rumowe trufle z ka…

Kujawski Kujawski
Gwiazdka z Kujawskim

Snickers z daktyli i fasoli

Snickers z daktyli i fasoli

food² food²
Food Square

Jabłka w karmelu na Halloween
2

Jabłka w karmelu na Halloween

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krem czekoladowy z suszonymi wiśniami
1

Krem czekoladowy z suszonymi w…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Deser z kaszy jaglanej z gorzką czekoladą, masłem orzechowym i pomarańczą

Deser z kaszy jaglanej z gorzk…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj