3-minutowy serniczek bez pieczenia

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wiele wskazuje na to, że udało mi się pobić rekord Guinessa, jeśli chodzi o połączenie tempa przygotowania deseru i jego smaku. Wystarczy dosłownie kilka składników, zwykły blender („żyrafa”) i w miseczkach ląduje sernika z Waszych snów.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Posłodziłam go syropem klonowym, ma więc lekko karmelowy posmak, a ja uniknęłam długiego miksowania koniecznego, gdy dodajemy cukier (ten musi się rozpuścić).

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Doskonałym dopełnieniem są świeże owoce, najlepiej lekko kwaskowate- jak maliny. Wierzch posypałam okruszonym ciasteczkiem, żeby coś chrupało, ale to opcja – w zdrowszej wersji użyjcie np. orzeszków.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje dla 2 osób.

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - 3-minutowy serniczek bez pieczenia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki
  • serek kremowy naturalny - 1 opakowanie (użyłam Piątnicy- 135 g)
  • syrop klonowy - 2 łyżki (+opcjonalnie do polania wierzchu)
  • maliny - ok. 20 szt
  • naturalna esencja waniliowa - 1 łyżeczka
  • śmetanka kremówka - 4 łyżki
Sposób przygotowania

Serek, śmietankę, syrop klonowy i wanilię zmiksuj na gładką, puszystą masę blenderem- zajmie to ok. 30 sekund. Krem ma pozostać puszysty, nie można więc ubijać zbyt długo!

Na dno miseczek nałóż porcję malin, na niej ułóż krem serowy. Włóż do lodówki lub podawaj od razu ze świeżymi owocami na wierzchu, skropiony syropem klonowym.

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z czerwonych pomarańczy z Sycylii

Sałatka z czerwonych pomarańcz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Sycylijska sałatka z pomarańczy - sicilian blood orange salad
4

Sycylijska sałatka z pomarańcz…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Marchewka z jabłkiem i migdałami

Marchewka z jabłkiem i migdała…

figmara figmara
figowe smaki

Omlet bez mąki (na dwa sposoby)

Omlet bez mąki (na dwa sposoby…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Francuskie tosty z grana padano
1

Francuskie tosty z grana padan…

figmara figmara
figowe smaki

Koktajl z jarmużu i mango - antyoksydacyjna bomba
2

Koktajl z jarmużu i mango - an…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Ciasto czekoladowe z kremem i warstwą malinową

Ciasto czekoladowe z kremem i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Owsiane muffiny z malinami
1

Owsiane muffiny z malinami

Rusty fork Rusty fork
Rusty fork

Tarta gruszkowa z musem owocowym
1

Tarta gruszkowa z musem owocow…

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Dżem z melona i malin

Dżem z melona i malin

figmara figmara
figowe smaki

Tort bezowy z kremem czekoladowym
2

Tort bezowy z kremem czekolado…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Gorące maliny na drożdżowych tostach. Malinowe śniadanie
1

Gorące maliny na drożdżowych t…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami