Porady kulinarne

Kasztany - jak obrać je ze skórki?

Skórkę kasztanów nacinamy na krzyż, a następnie blanszujemy partiami (po 5 sztuk) przez 5 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową, odstawiamy na chwilę do ostudzenia (w tym czasie go garnka wkładamy kolejną porcję, by sie zblanszowały), po czym zdejmujemy obie warstwy skórki (zewnętrzną brązową, gruba skórę i delikatną, mechatą skórkę wewnętrzną), pomagając sobie krótkim, ostro zakończonym nożykiem

Przepisy, których może dotyczyć porada

0

Gulasz z wołowiny z kasztanami i aromatem pomarańczy

imie nazwisko Dagmara
U stóp Benbulbena

0

Medaliony cielęce w aksamitnym sosie

imie nazwisko Patyska
Smakołyki Alergika

2

Ligawa w octowej marynacie

imie nazwisko Stare Gary
Stare Gary

1

Rostbef pieczony – znakomity obiad

imie nazwisko ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Policzki wołowe w sosie teriyaki

imie nazwisko MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

2

Zrazy z daktylami w sosie na bazie Ballantines i coca coli

imie nazwisko MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

14

Gulasz wołowy na czerwonym winie z konfiturą śliwkową

imie nazwisko Antenka
Smaczny Kąsek

6

Filet mignon z masłem parmezanowym

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

0

Gulasz wołowy z czerwonym winem i suszonymi śliwkami

imie nazwisko Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Fasola z wołowiną

imie nazwisko figmara
figowe smaki

6

Gulasz z ciemnym piwem

imie nazwisko gania
My cuisine

5

Roladki wołowe w czerwonym winie

imie nazwisko gania
My cuisine