Zupa ziemniaczano-pietruszkowa

Zupa ziemniaczano-pietruszkowa

Bardzo skromny mistrz kuchni Trufla, serwuje dzisiaj zupę:))) Nie wiedziałam jak nazwać to nowo narodzone cudeńko. Zupa ziemniaczana? za mało ziemniaków. Zupa pietruszajka? a po diabła ziemniaki:) Moja głowa paruje od myślowego wysiłku.

Zupa ziemniaczano-pietruszkowa

1 marchewka

4 pietruszki

4 ziemniaki

1 cebula

1 pęczek natki pietruszki

porcja rosołowa(skrzydełko)

sól, pieprz

3 łyżki śmietany

Marchewkę, cebulę obrać, umyć i wstawić do gara z wodą.

Pietruszkę obrać, umyć , pokroić w kostkę i wstawić do gara. Dodać porcję rosołową i gotować do miękkości. Dodać pokrojone w koskę ziemniaki. Gotować. Pod koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.

 

 

Kategorie przepisów