Zupa ziemniaczano-pietruszkowa
Bardzo skromny mistrz kuchni Trufla, serwuje dzisiaj zupę:))) Nie wiedziałam jak nazwać to nowo narodzone cudeńko. Zupa ziemniaczana? za mało ziemniaków. Zupa pietruszajka? a po diabła ziemniaki:) Moja głowa paruje od myślowego wysiłku.
Zupa ziemniaczano-pietruszkowa
1 marchewka
4 pietruszki
4 ziemniaki
1 cebula
1 pęczek natki pietruszki
porcja rosołowa(skrzydełko)
sól, pieprz
3 łyżki śmietany
Marchewkę, cebulę obrać, umyć i wstawić do gara z wodą.
Pietruszkę obrać, umyć , pokroić w kostkę i wstawić do gara. Dodać porcję rosołową i gotować do miękkości. Dodać pokrojone w koskę ziemniaki. Gotować. Pod koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.